Ayna gibi ışıl ışıl olması için 1 yemek kaşığı yetiyor… Kireçlenen, kararan ve yanan çaydanlıklarınız parlayacak!
1 min read

Ayna gibi ışıl ışıl olması için 1 yemek kaşığı yetiyor… Kireçlenen, kararan ve yanan çaydanlıklarınız parlayacak!


Doğal Yöntemlerle Çaydanlıkları Temizlemenin Püf Noktaları

Günlük kullanımda olan çaydanlıklar zamanla kararabilir ya da kireçlenme oluşabilir. Bu sorunları kimyasal olmayan yöntemlerle çözmek mümkün. İşte evde doğal yöntemlerle çaydanlıkları parlatmanın püf noktaları…

Çaydanlığı Parlatmanın Doğal Yolu: Kaynar Suya Karbonat ve Limon Tuzu

Kararan çaydanlığınızı karbonat, sirke ve limon tuzu ile temizleyebilirsiniz. Bir tencereye karbonat ve limon tuzunu ekleyin, üzerine sirke ve su ilave ederek kaynatın. Ardından çaydanlığı bu karışımda bekletip sünger ile temizleyin.

Bu sirkeli karışım aynı zamanda çaydanlığın içindeki su kireçlerini de temizler.

Limon Kabuğu İle Kolay Temizlik

Limon kabuğunu çaydanlığı ovun, nemli bir bez ile silerek devam edin. Sonrasında bol su ile durulayın ve kurulayın. Çaydanlığınız tertemiz ve parlak olacaktır.

Kimyasallardan Uzak Durun

Çaydanlıkları temizlerken kimyasal ürünler kullanmaktan kaçının. Sirkeli su, çaydanlığın dışını temizlemenize yardımcı olabilir.

Eğer sirke kokusundan rahatsız olursanız limon tuzu kullanabilirsiniz. Limon tuzunu su dolu çaydanlığa ekleyin, kaynatıp durulayın.


Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir